Jak schudnąć- przegląd skutecznych ćwiczeń odchudzających, Odchudzanie- najlepsze sposoby, Poprawa metabolizmu - jak przyspieszyć trawienie., Vademecum 40+. Jak schudnąć po czterdziestce, dieta zgodna z wiekiem, zgrabna figura

Morele- idealne po 40 roku życia-regulują ciśnienie,opóźniają starzenie, łagodzą nadkwasotę.

Idealny czas na morele- właśnie teraz.

Dzięki dużej ilości potasu regulują ciśnienie krwi i pracę nerek. Zawierają sporo żelaza, wapnia, fosforu, witaminy B, C, PP, błonnika. Poprawiają trawienie, zapobiegają anemii. Ale na tym nie koniec ich zalet!

Morele działają zasado (zwłaszcza suszone). Dlatego polecane są przy nadkwasocie.

idealne po 40 roku
Morele to zdrowe i smaczne owoce bogate w witaminy: A, B1, B2, B6, C, E, PP, błonnik, białka, tłuszcze, składniki mineralne: sód, potas- regulujący ciśnienie krwi i pracę nerek, magnez, wapń, fosfor, jod, żelazo.

Warto zjeść kilka owoców po treningu, by przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.

Uwaga: w morelach suszonych jest więcej beta-karotenu, ale są bardziej kaloryczne. 100 g świeżych owoców to 47 kcal, suszonych – aż 284 kcal!

 

Morele posiadają również właściwości lecznicze. Zapobiegają nowotworom, chorobom krążenia, obniżają ciśnienie krwi, osteoporozę, poprawiają kondycję naszych oczu. Aby dostarczyć organizmowi doskonałego przeciwutleniacza beta-karotenu wystarczy zjadać 3 morele dziennie, co spowolni procesy starzenia i pozwoli uniknąć wielu chorób cywilizacyjnych. Nasza cera rozpromienieje i długo zachowa młodość. Jedzenie moreli poprawia trawienie i zapobiega anemii, wspomagają tworzenie czerwonych krwinek.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *